In ons vorige blog vertelden we jullie meer over de webdesign trends van 2020, maar hoe verhoudt dit zich tot de trends op het gebied van grafisch ontwerp? Komen deze (gedeeltelijk) overeen of zien we hier hele andere dingen gebeuren? Onderstaand een opsomming van de trends op het gebied van grafisch ontwerp.

Realisme samen met platte ontwerpen

Een interessante en creatieve trend die je in 2020 zeker terug gaat zien in design zijn foto’s gecombineerd met eenvoudige illustraties (line art) die delen van de foto vervangen of een interactie aangaan met de foto. Dit biedt veel ruimte voor creativiteit. Dit ga je dit jaar zeker terugzien omdat het vindingrijke en unieke designs oplevert.

Line art

Volledige illustraties en zelfs animaties worden in 2020 gemaakt uit dunne lijnen. Line art is strak en elegant, maar kan ook heel speels overkomen. Deze trend werd steeds populairder in 2019 en het zal dan ook een van de meest favoriete stijlen zijn in het grafisch design van dit jaar.

3D-Design

3D-elementen zijn langzaam maar zeker een comeback aan het maken in webdesign. Jaren geleden werkten we bijvoorbeeld al met schaduwen achter elementen op de website om diepte te creëren. 3D komt terug. Dit jaar verwachten we meer 3D-webdesigns te gaan zien. Dankzij verschillende software wordt het steeds makkelijker om grafische 3D-designs te creëren. Een van de designelementen die je ook veel gaat zien is het hover-effect om ook een soort 3D effect te creëren.

Opvallend kleurgebruik

Levendige kleurencombinaties, maar ook dromerige kleurovergangen en -gradiënten, blijf je terugzien in 2020, alleen nog levendiger. Dit jaar is te verwachten dat de kleurtrends gewaagd zijn. Dus als je houdt van experimenteren met opvallende, gewaagde en fluorescerende kleuren is 2020 jouw jaar! De 3D-techniek plus levendige kleurovergangen maakt zeker een top combinatie, zelfs wanneer deze wordt vertaald in een typografieontwerp.

Typografie

Er wordt in 2020 ook steeds meer met typografie geëxperimenteerd. Letters en woorden versierd met geometrische vormen en andere creatieve elementen. Maxi typografie wordt in 2020 zo maxi dat woorden in meerdere regels gesplitst moeten worden. Ook wordt er geëxperimenteerd met de transparantie van tekst, door delen van woorden te laten overlappen, of semi-transparante typografie over foto’s en andere elementen in het design.

The dark mode

The dark mode is een trend wat in zich in 2019 bewezen heeft. Zwart als achtergrond mag dus weer. Het is rustiger voor je ogen en het verdiept kleuren. Tot voor kort was de standaard zwart op wit. Zwart was eerst alleen voor stoere sites en designs. Maar dit jaar is het wit op zwart steeds vaker terug te zien ongeacht wat voor soort bedrijf je bent.

Vloeibare zachtheid

De laatste is één van onze gewaagdere trends in de grafische vormgeving van 2020. De afgelopen jaren zagen we vooral strakke lijnen, maar dit jaar maken de harde lijnen en hoeken plaats voor zachte rondingen in lijnen en vormen. Het gevoel wordt zachter en krijgt een rustigere en vriendelijkere uitstraling.

Advies of hulp nodig bij het realiseren van een nieuwe look op het gebied van grafisch design anno 2020? Of gewoon een keer sparren? Neem dan contact met ons op!

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!