Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Doordat SSL-certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat.

Wat is SSL?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser waardoor de gegevens beveiligd worden.

SSL-certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Hoe herken ik een SSL-certificaat?

Het is uiteraard belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL-verbinding actief is. Een actieve SSL-certificaten kan je herkennen aan een aantal zaken, waarvan de belangrijkste de onderstaande is.

Wanneer de URL van de website begint met HTTPS:// weet je dat de website beveiligd is met een SSL certificaat.
Dit is te controleren in de adresbalk van de internetbrowser die je gebruikt

Het is tegenwoordig verplicht om een SSL-certificaat te hebben en er staan boetes op wanneer dit niet het geval is. Zorg er dus voor dat de website aan de privacy eisen voldoet!

Geef een reactie

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!