Gelukkig gaan er steeds meer bedrijven voor de camera staan om te werken met videografie! Maar er zijn ook valkuilen bij het maken van het juiste beeldmateriaal. Hieronder worden 6 veelkomende fouten benoemd welke je moet proberen te vermijden.

  • De video wordt te lang gemaakt

Je hebt natuurlijk altijd veel te vertellen, maar zorg dat je het kort houdt. 1,5 minuut is een mooie tijd en duurt de video langer dan 2 minuten, dan wordt de kans steeds groter dat de kijkers afhaken. Zie de video als een eerste kennismaking met de klant, daarna kan je verder bouwen aan de relatie.

  • De call to action wordt vergeten

Helaas wordt het de klant dan niet duidelijk waar hij/zij heen moet. Deze call to action hangt ook af van de doelstelling. Wilt u leads, verwijs dan naar een whitepaper. Wilt u bijvoorbeeld meer verkopen, verwijs dan naar de webwinkel of een contactknop.

  • Alle marketingdoelen met maar één video proberen te halen

Dat kan namelijk niet. Het is belangrijk één doel te kiezen, bijvoorbeeld het vergroten van de naamsbekendheid of het genereren van leads. Focus u op dat ene doel en maak aparte video’s voor andere doelen.

  • Er is geen promotiestrategie aanwezig voor de video

De kans is klein dat uw publiek de video zomaar online tegenkomt. De video moet daarom gepromoot worden om een groter bereik te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door erover te bloggen, de video op social media te delen of anderen vragen om de video te delen.

  • Geen focus op het juiste publiek

Bedenk van tevoren goed wie je publiek is en hoe je dit publiek kunt bereiken. Waar zitten je klanten echt op te wachten? Op een video van een lachende kat of toch op een handige how-to-video? Met de eerste video is er meer kans op een internethit, maar het is maar de vraag of je het publiek ook echt bereikt hiermee.

  • Er wordt geen aandacht besteed aan de landingspagina

Na het (laten) maken van de video ben je nog niet klaar. Het wordt nu zaak om mensen de video te laten bekijken. Dit betekent dat je een zo goed mogelijke omgeving voor de video moet creëren: goede keywords gebruiken, een goede url en duidelijke begeleidende tekst. Vergeet hierin ook de social sharing-knoppen niet te vermelden!

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!