De digitale wereld verandert elke dag, dus verandert het design net zo hard mee. Het is hierin belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de laatste trends. Daarom hebben wij hieronder 5 trends op het gebied van webdesign in 2020 opgesomd, want hoe kan jouw website geüpgraded worden naar de nieuwste trends?

Kleurgebruik in contrast

Iedereen wilt natuurlijk opvallen tussen alle andere websites die al bestaan. Daarom zijn de opvallende contrastrijke kleurencombinaties in 2020 zeker een trend. Maar het is daarnaast nog steeds belangrijk om een balans te vinden tussen robuuste kleuren en een overzichtelijke en simpele lay-out. Zeker iets om rekening mee te houden aangezien de gebruiker in zijn of haar zoektocht naar dat ene stukje content door al het kleurgebruik nog wel eens de weg kwijt kan raken en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Daarom is een minimalistische aanpak voor het design van je website een goede keuze. Het design is gefocust op simpelheid, gebruikersgemak en esthetisch aantrekkelijk design. Ook worden grafische design details, zoals bijvoorbeeld schaduwen, weggelaten en wordt er gebruik gemaakt van een minimaal aantal buttons.

Fotografie vervangen door illustraties

Nog nooit zag je zoveel sliders en ‘fancy’ features, zoals inspringende foto’s en andere factoren. Het gebruik van illustraties op websites is dan ook enorm aan het toenemen, maar fotografie blijft voor veel bedrijven een lastig verhaal. Foto’s zijn vaak niet tijdloos en zelden zijn medewerkers echt tevreden met hun eigen foto. Stockfotografie wordt ook nog wel gebruikt, wat zeker eenvoudiger is, maar ook erg onpersoonlijk. Dit kan een goede reden zijn om fotografie grotendeels te vervangen voor illustraties. Niet alleen zijn illustraties een mooie toevoeging voor je website, maar illustraties kunnen ook zeker een herkenbaarheidspunt worden voor heel je merk.

Weergave op onze smartphone

De smartphone heeft desktop qua verkeer in 2019 al verslagen, dus zou jouw bedrijf ook moeten werken aan de mobile-first strategie. Eigenlijk is dit niets nieuws meer en zou dit misschien niet eens meer tussen deze lijst hoeven te staan. Aangezien we steeds vaker op onze smartphone online te vinden zijn worden zaken als snelheid en responsive/ adaptive design steeds belangrijker. Sterker nog, voor een optimale ervaring wordt voor de mobiele weergave vaak een volledig aangepast design gebruikt.

Typografie gebruik

Vetgedrukt, groot, kleurrijk en dynamisch gaat het thema worden op gebied van webdesign in 2020. Niets is te gek dit jaar als het gaat om typografie. Zo combineer je bijvoorbeeld letters met grafische elementen, zoals geometrische vormen. Het fijne van browsers en devices is dat ze steeds meer custom fonts ondersteunen, zodat je niet meer afhankelijk bent van de standaard fonts. Laat dus zeker je creativiteit lopen op het gebied van typografie in 2020!

Asymmetrisch design

In 2020 hebben we ons voorgenomen om het standaard vaste grid eens wat vaker achterwege te laten. De trend die we steeds meer zien terugkomen is het ‘broken grid design’, dit noemen we ook wel asymmetrisch design. Het geeft je website een andere ‘look and feel’ en onderscheid je daardoor weer van de concurrentie. Hier is het alleen nog wel een uitdaging om op de juiste manier van het vaste grid af te stappen, omdat de lijn tussen structuur en chaos erg dun is.

Advies of hulp nodig bij het realiseren van een gebruiksvriendelijke en/of toegankelijke website anno 2020? Of gewoon een keer sparren? Neem dan contact met ons op!

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!