RKCS Curaçao

Interactieve website voor schoolbestuur Curaçao

Websites

Onze uitdaging

We zijn vertrokken richting de zon. Nou ja, qua opdracht dan. Het Rooms Katholieke Centraal Bestuur (RKCS) op Curaçao schakelde ons in om een nieuwe, interactieve website te ontwikkelen waarmee de online aanwezigheid van iedere school uit het bestuur op één plek geregeld kon worden. Er moest een manier bedacht worden om elke school een eigen herkenbare ruimte binnen de website kreeg die nog steeds binnen het ontwerp van de hele website zou passen.

Onze aanpak

Voordat we konden beginnen met het ontwerpen en uiteindelijk het bouwen van de website, was het belangrijk duidelijk te krijgen wat de precieze wensen en behoeften van de klant waren. Dit had natuurlijk allemaal online gekund, maar we grepen deze mooie kans er even tussenuit te knijpen natuurlijk graag aan. We vertrokken naar Curaçao om de nodige zaken te bespreken, waarop het RKCS ook ons koude kikkerlandje een bezoek bracht. Zodra we alle details scherp hadden, zijn we begonnen met ontwerpen. Wat belangrijk was, was dat elke school binnen het bestuur een eigen, zelf in te richten ruimte binnen de website zou krijgen. Dit hebben we gerealiseerd door een dynamisch sjabloon te creëren waarbij elke school haar eigen kleuren en huisstijlelementen kan toepassen.

Resultaat

Een dynamische, nieuwe website met interactieve elementen, zoals een dynamische kaart waarmee eenvoudig tussen alle scholen genavigeerd kan worden, en achterliggende pagina’s die door de klant zelf naar wens kunnen worden beheerd en aangepast. Dit zorgt ervoor dat het RKCS de scholen binnen haar bestuur op één centrale plek heeft, terwijl er toch de mogelijkheid is om aanpassingen en toevoegingen te maken waar dit in de toekomst nodig zou kunnen zijn.

Hier ook staan binnenkort?
Neem contact op en daag ons uit.

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!