De verwachting is dat in 2020 ruim 75 procent van al het internetverkeer video’s of bewegende beelden zal zijn. Hierbij in het bijzonder videocontent op Social Media. Dit komt doordat bewegende beelden maar liefst 1200 procent vaker gedeeld worden dan een bericht met alleen een tekst en afbeelding.

Uit onderzoek blijkt dat stories en livestreams nu nog belangrijker worden, zeker in de huidige tijd. Deze manier van communiceren brengt de kijker dichtbij en creëert veel interactie. Hierbij herinneren mensen informatie beter als het via video gaat, zo schijnt 95 procent van een videobericht onthouden te worden, bij tekst gaat dit om slechts 10 procent.

Gewoon doen: Videocontent

Het is inmiddels duidelijk dat videomarketing een belangrijk instrument is voor ieder merk. Maar hoe begin je? Hieronder een vijftal tips en ideeën voor het maken van videocontent in tijden van de coronacrisis.

– Vang de beleving van je product of dienst in beeld

Hoe ervaren de mensen jouw product of dienst? Heb je een product voor de lente/zomer? Probeer dan het zomerse gevoel over te brengen. Geef je mensen advies? Probeer dan een livestream of één-op-één gesprek. Breng je anderen in beweging? Work-out video’s zijn er nooit genoeg!

– Vind degene in je organisatie die het makkelijkst voor de camera staat

Niet iedereen vindt het makkelijk om voor een camera te staan, wat wij heel goed kunnen begrijpen. Anderen vinden dit juist helemaal prima en lijken hiervoor geboren. Zoek dus degene die dit het makkelijkste doet binnen de organisatie.

– Video podcast

Vloggen is en was natuurlijk een grote trend waar ook veel bedrijven aan meededen, maar nu wordt video podcasting tegenwoordig steeds populairder. Er zijn op dit moment al meer dan 700.000 podcasts met meer dan 29 miljoen afleveringen online. De gemiddelde podcast luisteraar luistert maar liefst 6,5 uur per week. Zo zijn Spotify podcasts erg populair onder influencers en luisteraars in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar oud.

Naast de standaard podcasts groeit ook het aanzien van video podcasts (videocasts). In een videocast wordt er een ‘radioprogramma’ opgenomen op beeld. Zo kun je als kijker een gezicht plaatsen bij de persoon achter de microfoon en zie je wat er precies gebeurt in de studio. Hierdoor voelen kijkers zich nog meer verbonden. Ruim 2.2 miljoen mensen in Nederland luisteren maandelijks naar een podcast.

– Één-op-één video

Eén-op-één video’s, oftewel persoonlijke videoboodschappen, waren het afgelopen jaar al aanwezig, maar komen dit jaar nog harder tevoorschijn. Zakelijke video’s die specifiek gericht zijn op één doelgroep versterken de band tussen jou en je kijker en generen veel betrokkenheid.

– Educatieve video’s

Online leren wordt tegenwoordig steeds populairder. Bedrijven ontdekken steeds meer mogelijkheden met video, zoals de kracht van educatieve video’s. Je maakt het je klanten overigens een stuk gemakkelijker met e-learning video’s. Ze zijn op ieder moment te bekijken en kunnen makkelijk teruggespoeld worden, op elk moment gepauzeerd én je kan ze meerdere keren bekijken.

Aan de slag!

Advies of hulp nodig bij het realiseren van een nieuwe video? Of gewoon een keer sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Bij video- en fotografie opdrachten nemen wij alle maatregelen gegeven vanuit het RIVM in acht. Denk hierbij aan de 1,5 meter afstand, eventuele audio op afstand en geen handen schudden. Verder komen we met zo min mogelijk mensen in contact en desinfecteren we al het materiaal.

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!